Arkadşlar selam bu forumda sizlere kullandığım ve genel olarak sevdiğim yapay zeka uygulamarını anlatıcam ve sizinde beğendiğiniz yapay zeka uygulamaları ve tavsiyeleri varsa lütfen yazmayı unutmayın.
Lütfennnnnnnn ![]()
![]()
![]()

Öncelikle piyasadaki yapay zekalara baktığımızda bazılarının nasıl para koparırım? Nasıl kullanıcımı tokatlarım fikrini benimsediklerini görüyorum bazılarının isim vermeyeceğim.
Sonra düşman çekmeyelim. ![]()

Ama sizlere tavsiye edeceğim ve gerçekten hem kod yazabileceğiniz hem de sınır engellemelerine uzun süre takılmayacağınız (hatta belki de hiç takılmayacağınız) bir kaç adet önerim var tabiiki uzun süredir piyasadayız neticede ![]()
1.
Deepseek
Baba ben bu listenin 1. sırasına net olarak deepseek koyarım nedenmi?
Kardeşim adamlar kullanıcının parasında değil. Kod yazma konusunda harika kod yazarken eğer kodu yarıda keserse devam et diyerek koda kaldığınız yerden devam ettierebiliyorsunuz. Daha ne olsun? 2 adet modu var Insant ve Expert
Derseniz ben sohbet edicem ders yada ödev hakkında birşey sorcam hemen Insant seçer hızlı hızlı cevaplar alırsınız. Ha derseniz ben kod yazcam yada kendi projemi geliştircem experti seç sana uzun uzun düşünüp sağlam cevaplar verir. Tek eksisi uzun süre çok yoğun kullandığınızda size kısa bir süre cevap vermeyebilir. Ayrıca bir sohbette çok fazla konuştuysanız bir süreden sonra yeter be kardeşim diyip sizi yeni sohbete gönderebilir ![]()
O da hakkıdır neticede böylesi zor bulunur.

2.
Gemini
Evet canlar hepiniz biliyorsunuz ama bilmeyenleriniz var gemini neden mi 2 sırada?
Her ne kadar uzun kodlar yazamasa da , çok akıllı bir arkadaş istediğiniz dosyayı örneğin kod txt sini atarak okutup analiz ettirebilir. Ve üstüne eklemeler yaparak kodunuzu yada projenizi geliştirirsiniz. Bana göre eksileri şunlar
Ben açıkcası nasıl kod yazdığına baktım ve ara sıra hatalı kodlar verebiliyor yani deneme yapmalısınız ve bir süreden sonra kafayı yersiniz eğer ufak projeleriniz varsa tavsiye ederim sınır yok bu yüzden listenin 2. Sırasında ama uzun projeler için Deepseeki tavsiye ederim ama o bile bazen yetersiz kalır o yüzden uzun projeniz varsa listeye koymadığım ve şuan popüler ve aynı zamanda ultrra süper züper bombastic Claudeyi paraya kıyıp alacaksınız babaaa kurtuluş yok ![]()
Yada yeni Gmail açarak sınırlara takıla takıla 1 2 tane cevap alabilirsiniz. Ama nereyeee kadar:)
Para verip alanlar şu şekil oynarken

Evet benden bu kadar çok kapsamlı bir liste değil ama en iyileri sıraladım bence bu size yeter. Muadillere gerek yok ![]()